Só-liszt hóember

Téli hónapokban az egyik legnagyobb öröm a hóemberépítés. Ennek elengedhetetlen előfeltétele azonban a hóesés.

Ha ez várat magára, készítsünk hóembert, hócsaládot só-liszt gyurmából!

Szükséges eszközök:

– 20 dkg só

– 20 dkg liszt

– 125 ml víz

– 2 evőkanál étolaj

– magok (napraforgó, egész bors, egész fahéj, stb.)

Elkészítés:

A sót és a lisztet csomómentesen keverjük össze egy tálban, majd többször, kis adagokban adjuk hozzá a vizet, és az olajat. A jól kidolgozott gyurma sima tapintású, mint a vajas tészta.

A formázás:

Hóembert, hócsaládot formázhatunk térben (gombócok egymás fölé), vagy síkban (kör alakokat egy rajzlapon vagy kartonon egymás mellé helyezve).

A hóember szemét, száját a különböző magokból tudjuk kirakni.

Sütés:

A friss gyurmát a legalacsonyabb fokozaton, nyitott sütőajtónál fél óráig szárítjuk, így a nedvesség lassan elpárolog az anyag belsejéből is.

Ezután csukott tűzhelyajtónál fél-fél órát szárítjuk 1-es, 2-es, és 3-as fokozaton is, majd 4-5-ps fokozaton a megfelelő színárnyalatra égetjük.

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik apró, tökéletesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye az Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát..

Bezár